ה"אובזרוור", באפריל 88': "בשירותיה של אנה קורן השתמשו עד כה משרדי ממשלה, בנקים, חברות תעופה, קליניקות פסיכיאטריות ומשרדי עורכי-דין באירופה, ארצות-הברית וישראל. בהם קבוצת 'הרון'".
הירחון הכלכלי "אינטרנשיונל מנג'מנט", מאי 1988: "עם 400 לקוחותיה של קורן ברחבי העולם נמנים בנקים גדולים, חברות השקעה, רואי חשבון, חברות תעופה, סוחרי יהלומים, חברות היי-טק וחברות ביטוח".
בספטמבר 88' דיווח ה"דיילי טלגרף" כי "חנה קורה 'מלכת' הגרפולוגיה, מייסדת המכון לגרפולוגיה מעשית בלונדון, חוקרת לאחרונה את המשמעויות הפסיכולוגיות העמוקות בעיצוב ה'לוגו' של חברות מסחריות". באפריל 89' סיפר המרור הכלכלי של העיתון כי "'גרפולוג'י אינטרנשיונל' גובה כ-700 ליש"ט תמורת דו"ח גרפולוגי על מנהלים בכירים".
מייקל מרקס, נשיא "מרקס אנד ספנסר", הפך מעין "אבא מאמץ" של חנה קורן. "הוא בשבילי כמו יועץ סתרים. אומר לי למי לפנות ומתי ולוקח אותי לכל מקום. בביקור האחרון שלנו באנגליה הוזמנו אליו הביתה, לארוחת ערב. באמצע הארוחה ביקש שאחווה דעתי על כתב-ידו של מנהל באחת מחברות-הבת שלו. 'כן, אני רואה משהו', עניתי בזהירות. 'בכל זאת?', הוא שאל אותי. 'אולי יש לו טרשת עורקים, שאלתי. והוא, שידע על המחלה של אותו מנהל, הפסיק לאכול וקרא 'חנה, יו אר א מג'ישן!'"
קורן הפכה מרצה מבוקשת בפורומים של מנהלים ולאחרונה הוזמנה להשתתף בתכנית טלוויזיה דוקומנטרית של הבי.בי.סי.. "ביקשו ממני להשוות כתבי-יד של נזירים ונזירות לכתבי-יד של שחקנים, כתבי-יד של מנהלים מצליחים לכתבי-יד של מנהלים שאינם מצליחים וכתבי-יד של מזכירות טובות לאלה של מזכירות גרועות. רצו להיווכח אם באמת הגרפולוגיה היא עניין רציני. לאחר אותה תכנית השאלה הזאת הפכה להיות בלתי רלוונטית".
בהזדמנות אחרת השתתפה בתכנית טלוויזיה פופולארית ושמה "גארדן פארטי" ("מסיבת גן"), ובה הוטל עליה לנתח את כתבי-היד של ארבעת המראיינים. "אמרתי לאחד מהם שמאחורי החזות הקלילה והמשעשעת שלו מסתתר מוח אקדמאי. הוא היה בשוק וגילה לנו כי אכן יש לו לו תואר דוקטור בפיסיקה, עוברה שלא היתה ידועה לאף אחד מהקולגות שלו".
השנה היתה לה הצלחה נוספת: מדובר בספר בעל אופי פסטורלי-רומנטי ושמו "יומנה של גברת אדוארדיאנית" שנכתב ב-1906 על ידי גבירה אלמונית ופורסם אשתקד. "בעקבות הספר הזה, שהפך 'בסט סלר' בבריטניה, 'נמצא' לפתע ספר נוסף שנכתב כביכול בכתב-דה של אותה גברת. תחקירני העיתון 'איבנינג סטנדרר' נתנו לי את הספר הנוסף לבדיקה גרפולוגית, והתברר לי שזהו זיוף, אמנם מעולה, אבל זיוף".
אחרי לונדון באה ניו- יורק ואשתקד פתחה סניף גם באוסטרליה. "שני אנשי עסקים אוסטרלים פנו אלי.
| אמרתי להם ,'אני לא משקיעה יותר כשום מקום ולא נכנסת לשום מקום'. אבל לא היתה לי ברירה. הם הדפיסו ניירות, עשו לי כרטיס ביקור והעמידו אותי בפני עובדה".
סניף "אנה קורן" בסידני מנוהל בינתיים בשלט רחוק. נציגיה שם שולחים לה את כתבי היד בדואר אוויר והיא משדרת את הדו"חות שלה בחזרה בפקסימיליה.
ההתחלה היתה צנועה. לפני 14 שנה פתחה קורן, גרפולוגית כמעט אנונימית אז את המכון שלה בחיפה. המכון שוכן בקומה השנייה של קוטג' דו-משפחתי באיזור מגורים באחוזה. בראשית הדרך היתה כאן לבדה, כיום עובדים במכון 18 גרפולוגים, עשרה מהם קבועים.
השבוע הגיע גם תורה של תל-אביב. הסניף החדש שלה, חמישי למניין, ממוקם בדירה קטנה משופצת ועמוסה ענתיקות ברחוב שקט בצפון העיר.
לדבריה, ניתחה ער כה 250,000 כתבי יד ועם לקוחותיה בישראל נמנים "סונול", "ישקר "סאיטקס", "סולל בונה", "מרכז יהלומי נתניה" 'יקבי אליעז", חברת הביטוח "צור". אפילו 'פסיכולוגים ופסיכיאטרים לא מעטים נעזרים בשירותיה.
איתן ורטהיימר, מנכ''ל "ישקר": "חנה היא אחד האנשים המבריקים ביותר ביכולת להבין אנשים שאני מכיר. הודות לה הצלחתי להביא קבוצה גדולה של עובדים ותיקים ושמרנים שלא היו מסוגלים לשנות אפילו את הצבע של ספל הקפה שלהם, לעבוד במערכות ממוחשבות משוכללות, מבלי שיציבות המערכת תופר".
הפרסומאי אפריים ליניאל:" ניסיתי תקופה ארוכה לעבוד בלי חנה אבל לפני חצי שנה חזרתי
לעבור איתה כי ראיתי שבלי הכלי הזה ששמו גרפולוגיה אני עושה טעויות חמורות ביותר בשיפוט של בני אדם. חנה נותנת לי ראייה הרבה
יותר עמוקה על המועמדים לעבודה אצלי. היא הרבה יותר מסתם גרפולוגית. יש לה תחושות,
אינטואיציות מאוד מפותחות יכולת להבחין
בדקויות הכי קטנות של האדם".
יוסף בן דק, פרופסור למינהל ויועץ בכיר לבנק העולמי, מספר על מדענית רוסיה שעלתה
לישראל לפני שנים רבות. "במערכת הביטחון
שלנו כולם היו בטוחים שמדובר במרגלת. קורן בדקה את כתב-ידה ופסקה שהיא אמינה לחלוטין
ואין שום סיכון בהעסקתה גם במערכות הרגישות ביותר. מה שמשמעותי כאן היא העובדה שבמערכת הביטחון נתנו קרדיט מלא לשיפוטה המקצועי של חנה וקיבלו את המדענית הזאת לעבודה".
הסיפור שלך, אמרתי לה, מזכיר את הנסיקה הבין-לאומית של השדכנית הלנה. "חס ושלום, רק אל תשווה אותי להלנה. אני כאן הבית שלי פה ורק במקרה יש לי עבודה בחו"ל. אין לי שום אוריינטציה לפתוח סניפים בכל רחבי העולם, עובדה שלא שמתי את הלוגו 'אינטרנשיונל' ליד שמי. גם אין לי חלומות לכבוש את העולם. אולי, אם לא היה לי בעל ולא היו לי שתי בנות בצבא, הייתי נוסעת לחו"ל לפרק זמן ממושך יותר".
|