פורסם ב"הארץ": בינואר 1990 עמוד 1 מתוך 4
הבית המשופץ בעתלית, המשקיף אל הים, והמכון על הכרמל נעשו קצת קטנים עליה. הגרפולוגית חנה קורן הולכת עכשיו על כסף גדול. בשקלים, בדולרים, בשטרלינגים, אפילו בלירות אוסטרליות.
פעם בחודש-וחצי אורזת האשה הגדולה את המזוודות, נפרדת מהבעל, הבנות, הכלבים, התוכים, התרנגולות ויוצאת לשבועיים-שלושה של מסע עסקים בסניפיה שמעבר לים. את הסיור היא מתחילה בלונדון, ב"מרכז הגרפולוגיה של אנה קורן" במארבל ארץ', סמוך ל"הייד פארק". משם בטיסה טרנס-אטלנטית ישירה ל"אנה קורן" הניו-יורקי ברחוב 38 במנהטן , ומשם, אם נשאר זמן, היא קופצת לביקור אצל לקוחות באריזונה, שיקאגו ולוס-אנג'לס. בקרוב מתוכננת לה נסיעה גם לסניף "אנה קורן" אוסטרליה.
הפריצה הבין-לאומית של קורן התחילה לפני ארבע שנים. רק במקרה, לדבריה. אנשי חברת האבטחה הישראלית איי.סי.טי.אס., העובדת עם חברת הענק הבריטית "הרון", בעלת תחנות דלק בכל רחבי העולם, התעניינו לדעת איך חברת הרון מגייסת עובדים. ב"הרון" ענו שהם עושים ראיון אישי וזהו. כשמנכ"ל חברת האבטחה הישראלית הציע להם להשתמש בגרפולוגיה הם לא הבינו בכלל מה הוא רוצה ואם הוא מדבר
ברצינות. גם היום, אומרת קורן אם תפתח את 'דפי זהב' של לונדון, תמצא בכל הכרך הענק הזה בקושי שלושה גרפולוגים.
"בבריטניה היה מאז ומתמיד יחס שלילי לגרפולוגיה. הייתי בשבילם מעין 'ברטה דה ג'יפסי', 'ברטה הצוענייה' הקוראת בקלפים ובקפה, מלחשת על אש וחוזה בכוכבים. כשהתחלתי את הקריירה שלי באנגליה היו באים אלי אנשים, מראים לי את היד ומבקשים שאקרא את עתידם, אחר כך הופעתי בתוכנית בבי.בי.סי. ומישהו שם שאל אותי איך זה שבישראל לוקחים את הגרפולוגיה ברצינות ובאנגליה לא. עניתי לו:"ואיך זה שרק אצלכם נוסעים בצד שמאל, כשבכל העולם נוסעים בצד ימין?'"
הסוף היה שנשיא "הרון", המיליונר היהודי ג'רלד רונסון הנחשב לאחד מעשרת האנשים העשירים בבריטניה, לחץ עליה שתפתח משרד קבוע בלונדון. כיום, ארבעה גרפולוגים מהמכון החיפאי שלה נשלחים דרך קבע ללונדון ועובדים שם עם סוללה של גרפולוגים אנגלים מתלמדים. בעקבות "הרון" החליטה גם ה"לוידס" לעבור איתה ואחר כך רשת "מרקס אנד ספנסר", חברת שדות התעופה הבריטית "היתרו", בנקים וחברות אבטחה. מדובר בחוזים שמנים, במסגרתם נערכות בדיקות גרפולוגיות לאלפי עובדים.
גם הרבה פרסום ומעמד חברתי הצליחה קורן לרכוש, באנגליה השמרנית והספקנית, אשתקד יצא לאור באנגלית ספרה "האני החבוי - מדריך לניתוח כתב-היד", שזכה להתייחסויות ומאמרי ביקורת בעיתוני בריטניה וארצות-הברית.
עיתוני בריטניה דיווחו על שגשוגו של השירות: "איבנינג סטנדרד" הלונדוני, במארס 88': "'אס. ג'י. ורבורג', מהבנקים המובילים בבריטניה, החל להשתמש בשירותי הגרפולוגיה
של המרכז הגרפולוגי הלונדוני החדש. מהנהלת הבנק נמסר כי הם מרוצים ומודים כי השימוש בגרפולוגיה מביא תועלת לבנק".
| |