חנה קורן, מומחית לגרפולוגיה, עוסקת במכון שלה בהשמה מקצועית, וזוקפת לזכותה הצלחות מרשימות במיוחד. כיצד היא עושה זאת בכתבה שלפניכם
תהליך מיון והכוונה לתפקיד מסוים מתנהל, בדרך כלל, כך: חברה מפרסמת מודעה בעיתון, מקבלת מאות תשובות, מנפה על הסף את אלה שלא נראים לה ומזמינה לראיון את מי ששרד לאחר הניפוי הראשוני. בהמשך על המראיין להחליט, לעתים על סמך רגש ואינטואיציה, מי המתאים ביותר לתפקיד.
"התהליך הזה, למרות שמקובל, דוחה מראש את השאלה החשובה ביותר בתהליך המיון, אומרת חנה קורן, והיא – האם האדם לא רק מתאים לתפקיד אלא גם לסביבת העבודה. למשל, אם תיקח מהנדס בעל ניסיון עשיר עם המלצות מצוינות שהוא זריז ויוזם ותכניס אותו לארגון איתי ומסורבל עם מנהל צנטרליסטי, המהנדס המצוין לא יצליח לתפקד בו. וכאן הייחודיות שלי. אני עובדת עם עשרות ארגונים המוכרים לי היטב כאשר הם מחפשים מישהו לתפקיד מסוים הם פונים אלי. את דרך הייסורים הקשה של מציאת האדם הנכון לתפקיד ולמקום הנכון – אני מבצעת".
את חנה קורן אין צורך להציג. היא מומחית בעלת שם עולמי לגרפולוגיה, בעלת טורים בעיתונים רבים, מעבירה הרצאות וסדנאות, כתבה שני ספרים בנושא ואף משתתפת קבועה בתוכניות רדיו בנושא. היא עוסקת בגרפולוגיה כבר כעשרים שנה. בשנים האחרונות החלה לעסוק גם בהשמה גרפולוגית.
<< לכתבות נוספות בנושא גרפולוגיה בעיתונים שונים
|
"הכול קרה די במקרה. פנו אלי מנהלים ושאלו אם אדם מסוים מתאים לתפקיד מסוים. לאט לאט התחלתי לסווג תכונות לתפקידים. בהמשך הבנתי שחשוב מאוד להתייחס גם לסביבת העבודה ולהתאים את האדם הנכון למקום הנכון. כך קרה שאותם ארגונים שפנו אלי בהתחלה גילו שאני מאוד מצליחה במיון. ההמשך היה טבעי. התחלנו לפרסם עבורם מודעות בלוחות הדרושים שבעיתונות, ולנהל מאגר מידע של כאלה שענו למודעות ועתה אנחנו פועלים כחברת השמה לכול דבר".
האם תהליך המיון שלך שונה מחברות השמה אחרות?
"כן אני מתבססת במיון על גרפולוגיה. כאשר אני מקבלת פנייה למשרה מסוימת, אני בודקת את כתב היד של הפונה. אם הוא מתאים למשרה הוא מוזמן אלינו לראיון. הראיון מתבצע אצל פסיכולוגית תעסוקתית. היא מעירה את הערותיה ואנחנו מעבירים דו"ח למעסיק. הדו"ח יכול להיות קצר, החל משורה אחת, ועד לשמונה עמודים, הכול בהתאם לדרישת המעסיק וחשיבות התפקיד.
רוב הדוחות בודקים נתונים כמו יושר, אמינות, מהימנות, נאמנות, אינטליגנציה, יחסי אנוש, אחריות, זריזות, חריצות ועוד. כאן אני משלבת גם את ההתאמה לארגון. כאשר אני רואה, למשל, אדם בעל ניסיון אדיר שמתאים מאוד לתפקיד מסוים, אולם הוא איטי במקצת והבוס שלו זריז במיוחד, אני אסביר למעסיק את הנתון הזה.
או דוגמה נוספת: לא מזמן פנו אלי בבקשה לשבץ לתפקיד מסוים בחורה שתשב בחדר אחד עם עוד שלוש בחורות תוססות. היה לי ברור שהבחורה שאשבץ לתפקיד תהיה שקטה ומאוזנת ולא תוססת ואקטיבית, אחרת יהיה שם פיצוץ. היה רצוי שגם משרדי השמה אחרים ישתמשו בטכניקה זו".
הכתבה "השמה גרפולוגית" לעמוד הבא >>
|