גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן

חיפה: 04-8551180
ת"א: 077-4244450

info@annakoren.co.il
גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן
גרפולוגיה   גרפולוגיה-חנה-קורן   graphology - גרפולוגיה

מאמרים בנושא גרפולוגיה

בדידות בראי הגרפולוגיה

מהי בדידות?
כיצד מתמודדים איתה?
מדוע היא תוקפת אותנו?



על כל השאלות האלו ניתן לכתוב בהרחבה רבה וללא קשר לגרפולוגיה כלל ועיקר, אולם, מאמר זה עוסק בבדידות ובגרפולוגיה ולכן נרחיב מעט על התופעה ועל דרכי ההתמודדות השונים כפי שהם באים לידי ביטוי בראי גרפולוגי.

אנחנו יכולים להימצא בתוך זוגיות, עם חברים, מוקפים במשפחה ועדיין - לחוש בודדים.

"בדידות" ניתן להגדיר פעמים רבות כגעגוע. מדוע געגוע? אם נחשוב על כך לרגע נגלה שתחושת הבדידות עשויה לתקוף אותנו במצבים שונים במהלך היום והחיים. אנחנו יכולים לשבת עם חברים בארוחה טובה ופתאום לחוש בדידות. בדידות, כי אנו חסרים את נוכחותו או נוכחותה של האחד או האחת שיעשו את האירוע למושלם.

אנו נפרדים מבני/בנות זוג וגם אם הזוגיות לא הייתה מדהימה היא יצרה סוג של הרגל, דפוסי התנהגות שעם הפרידה, שונו. עכשיו החזרה היא אל בית ריק, האהבה שהייתה, החיבוק שאיננו, החיוך, המריבה, המחנק... כולם נעלמו ובמקומם ריקנות. בדידות. גם תחושת החופש המופלאה בעת פירוק זוגיות בעייתית עשויה להפוך במהירות לבדידות.

יש מי שכתוצאה מבדידותו יחפש כל דרך אפשרית להימנע מה"לבד". הוא מקיף עצמו חברים, עובד שעות נוספות, יוצא ומבלה ועדיין, אם הבדידות היא תוצר של היעדר זוגיות, הוא עדיין יחוש בודד.

יש מי שיבחר להתחפר בתוך ביתו, להעצים את בדידותו עד שהגעגוע ישכך, הלבד יהפוך להיות ההרגל והבדידות אט אט אולי תפנה מקום לרגשות אחרים.

יש מי שיבחר להתמודד באופן "אמיתי". יזכור את הסיבה לשינוי ויבנה לעצמו מסגרות/מערכות חדשות ומשופרות, המתאימות לשינויים שחלו בו ולמי שהוא "גדל" להיות.

כיצד נראה אם כך את הבדידות בכתב היד? מה תלמד אותנו הגרפולוגיה על הבדידות?

בהתאם לדפוסי ההתמודדות. אנשים בודדים השומרים על פרטיותם בקנאות, המתקשים ליצור קשרים אמיתיים עם האחר, המקפידים על חומת ביטחון והמתקשים לצאת מתוך עורם ו"להתמסר" לאחרים, יאופיינו במרכיבי הכתב הבאים:

מרווחים גדולים מאוד בין המילים, כתיבה שהיא יחסית מתונה או איטית, מאפייני קו נוקשים, סיומים גדומים של קווים אופקיים, שולי שמאל רחבים ולעיתים גם שולי ימין רחבים.

בכתב זה ניתן גם לראות את ה-ת' הארוכות בסוף המילה אשר מנסות לקצר את הרווח שבין המילים, מנסות לגשר על הפער שבין הרצוי - קשר, לבין המצוי – בדידות, אך ללא הצלחה.

לעומתה, כותבת החשה כל כך בודדה בתוך ה"עור" של עצמה עד כי היא עושה כל אשר ביכולתה להימנע מבדידות, משקט, מ"לבד" ומוצאת עצמה עושה כל אשר ביכולתה כדי להיות מוקפת באנשים.

גרפולוג הבודק את כתב היד מגלה שהוא חסר "אוויר" לחלוטין. למרות שאינכם רואים, הוא חסר שוליים מכל כיוון, המרווחים בין השורות, המילים והאותיות קטנים וצפופים, דבר המקשה עליה לראות את הסיטואציה בפרספקטיבה רחבה ואי לכך היא גם מתקשה לראות את האחר ולהבין אם הוא שם וקשוב לה או, שם ו"סובל" מנוכחותה המעיקה.

בכל מקרה,למרות ששתיהן שונות מאוד, למרות שכל אחת מהן נוקטת בדרך שונה להתמודד עם הבדידות והגעגוע, שתיהן בודדות, זקוקות לקשר ולנחמה.



מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >>

מיון והשמת כח אדם
ייעוץ בקבלת עובדים וקידומם
קורסים והרצאות
הכוונה מקצועית
אימון אישי באמצעות גרפולוגיה
ייעוץ אישי
ייעוץ זוגי גרפולוגי
סדנת זוגיות
חוות דעת משפטית
תנאים לבדיקה גרפולוגית
 

בנייה, עיצוב, קידום אתרים - גרפונט בע"מ