כתב יד של גבר מול כתב יד של אישה |
|
במקום לכתוב הרבה מילים, הפעם – אתגר קטן ובסופו ההסברים. לפניכם 9 כתבים שונים, נסו לקבוע האם מדובר בכתב של גבר או של אישה:
כתב מס' 1:
כתב מס' 2:
כתב מס' 3:
כתב מס' 4:
כתב מס 5:
כתב מס 6:
כתב מס' 7:
כתב מס' 8:
כתב מס' 9:
ובכן...
1-אישה, 2- אישה, 3- גבר שעבר ניתוח לשינוי מין והיום היא אישה, 4- אישה, 5 – אישה, 6 – גבר, 7 – גבר, 8 – אישה, 9 – אישה.
מה למעשה קרה כאן? אני מניחה שהרוב הגדול טעה לפחות בשניים-שלושה כתבים. אין זה פלא כלל.
בכתב היד לא ניתן לראות את מינו של הכותב. כתב היד משקף לנו את השילוב של הזהות החיצונית שלנו עם זו הפנימית. הכתב משקף, בין היתר, את האנימה והאנימוס, כלומר – את החלק הגברי שבאישה והיחס שלה אליו ואת החלק הנשי אצל הגבר והיחס שלו אליו.
כולנו נולדנו עם כרומוזומים X I- Y. לכולנו מרכיבים "גבריים" ו"נשיים". למרות שאנחנו חיים בשנת 2009 ואנו רוצים מאוד לחשוב על עצמנו כ"נאורים" ו"מפותחים" הרי שעדיין אנו נאחזים בסטיגמות הטבועות בנו עמוק בפנים.
האישה מצופה להיות רכה ועדינה, חמה, משפחתית ואוהבת, רגישה ואמפאתית. הגבר לעומתה אמור להיות חזק, אסרטיבי, בטוח, נחוש, רציני, רציונאלי וכדומה.
גם למי שאין כל גישה לגרפולוגיה ואינו מבין בה כלל, מחפש באופן טבעי את הרכות והעדינות בכתב: כתב עגול, זורם מעט, הרבה קערות, חם ומחבק. ואילו הכתבים הגבריים "אמורים" להיות זוויתיים ומוצקים יותר, בעלי נוכחות חזקה ודומיננטית על הדף.
המציאות, יחד עם זאת, מלמדת כי המצב הוא "מעט" שונה...
האנימה והאנימוס הם חלקי אישיות פנימיים שהיחס שלנו אליהם מושפע רבות מהדמויות ההוריות שלנו, מהחברה ומוסכמותיה וגם, כמובן, מן הגנים שלנו.
אישה שגדלה בבית שבו האם הייתה כנועה וצייתנית ומילאה ללא כל שאלה את רצונותיו של האב יכולה לפתח הזדהות עמוקה עם התפקיד הנשי שבה ולפתח אותו באופן שאינו משאיר זכר לפן הגברי שלה. יחד עם זאת, אם האב, למשל, נוהג באם בגסות ובזלזול, מאוד יכול להיות שהבת תידחה את הפן הנשי, תפנה לו גב ותפתח מרכיבים גבריים קשים שמטרתם לעזור לעצמה "לגבור" על האב ולא לדמות לו בבגרותה.
למעשה, הדינאמיקה שנוצרת בין שתי הדמויות ה"חיצוניות" – האם והאב, כפי שהילד מכיר אותם, והדינאמיקה שבין שתי הדמויות ה"פנימיות", כפי שבאה לידי ביטוי בתפיסה, בהתנהגות, בהרגשה ומעל לכול – הדינאמיקה שבין כל אחת מהדמויות החיצוניות מול כל אחת מהדמויות הפנימיות (ואנחנו חשבנו שיש רק שניים בזוגיות.... איזו טעות.. ?) – היא זו שמשפיעה על הילד הקטן, יותר מכול, בפיתוח ועיצוב החלקים השונים שבו.
אישיות מאוזנת ובריאה מכילה בתוכה איזון בין שני מרכיבים אלו. איזון זה הוא המאפשר לנשים לקדם את מטרותיהם ולעמוד על שלהן ולגברים לגלות רוך, הבנה וחמלה.
לתוהים מביניכם – לא ניתן לשלול לחלוטין את ההשפעה מבית וחוויות החיים השונות על זהות המיגדר של האדם, אולם מחקרים רבים הוכיחו כי הנטייה המינית של אדם, פעמים רבות, נקבעה עוד בטרם לידתו ושורשיה גנטיים. עם זאת, ללא כל ספק, הבית, הסביבה ותהפוכות החיים משפיעים על בחירות שאדם מבצע, בין אם זה לקבל את הזהות המינית שלו או לדחות אותה, להחצין אותה או להסתיר, לאמץ מתוך טראומה או לבוז מתוך חשש. האפשרויות, כמובן, רבות ומגוונות עד מאוד. לנו רק נותר – לכבד את בחירתו של אדם, באשר הוא אדם, לחיות את חייו מתוך שלמות עם מי ומה שהוא/היא.
מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >>
| |