אניאגרם וגרפולוגיה – טיפוס 6
טיפוס 6 באניאגרם – הספקן |
|
אם ברצונכם לתכנן מבצע צבאי מסובך או מבצע להעברת טורבינה מדן ועד אילת הרי שטיפוס זה הוא, מן הסתם, הבחירה האולטימטיבית לתכנון המבוקש. הספקן הוא אסטרטג מעולה שכוחו נובע ממיקוד יוצא מן הכלל באפשרויות השונות ובעיקר, כמובן, בשיבושים ובאסונות האפשריים.
הוא יודע, כן, זו ידיעה, זו לא הרגשה או תחושה – הוא פשוט "יודע" שהכול, בכל רגע נתון, יכול להשתבש. חוקי מרפי הם לחם חוקו. מכיוון שהכול יכול להשתבש ואסונות קורים באופן הכי בלתי צפוי (למה בלתי צפוי?! בעיניו – הכול צפוי....), הוא מכין את עצמו לקראת הבאות.
אם תפתחו את תיקו של הספקן מן הסתם תמצאו שם פתרונות לכל בעיה כמעט שיכולה לצוץ ולעלות. אם יקרה לו משהו משפחתו מסודרת, הרי גם על הביטוח הוא חשב מראש (מעניין אם הספקן הוא זה שהעלה את רעיון הביטוחים...) ואם יקרה משהו, הוא הראשון שיגיב בקור רוח ובאופן ענייני, שכן הוא, בניגוד לאחרים, הכין עצמו היטב לרגע הזה, לרגע הדרמטי, אולי אף הנורא מכול.
הספקן, אם כן, הוא נכס אדיר לארגונים הזקוקים להיערך לכל דבר שלא יקרה. הוא לא יאפשר לכם לעצום עין, לסובב את הראש או פשוט לנקוט ב"יהיה בסדר, אחי...!". מבחינתו: "אל תדאג!" זה בדיוק המקור לדאגות שמדיר שינה מעיניו.
יחד עם זאת, לאחר שבדק ובחן את כל האפשרויות והכין את כל התרחישים הוא מגיע לשלב הבא והבעייתי מכול – שלב ההחלטה. לספקן קשה מאוד לקבל החלטות שכן כל החלטה יכולה להיות שגויה. בכל החלטה ישנם גורמי סיכון.
מאחר והוא לא יכול לסמוך על כלום ועל אף אחד הוא פונה, בצר לו, לאנשי מקצוע, אך מאחר וגם עליהם לא ממש ניתן לסמוך, הוא מבקש חוו"ד שנייה ושלישית וגם רביעית או חמישית, או שישית במקרים מסוימים...
הוא נעזר בסטטיסטיקה. אך לא כזו שטוענת כי ישנם 5% לכישלון, שכן ברור שחמשת האחוזים האלו יהפכו למאה אחוזים ברגע שיתרחשו, אלא לסטטיסטיקה שעוזרת לו לקבוע באילו מן האפשרויות ישנם הסיכויים הקטנים והפחותים ביותר לטעויות.
קבלת ההחלטות קשה כאשר מדובר בדברים "גדולים" כמו מעבר דירה או רכישתה, עזיבת מקום עבודה או בחירה במסלול לימודים. אבל גם החלטה לגבי איזו חולצה ללבוש לאירוע מסוים ואפילו באיזו מנה לבחור מתוך התפריט במסעדה, יכולה להוביל ללבטים של שעות, לביטול זמן ולתחושת מצוקה אמיתית.
מאחר ואינו יכול לסמוך על איתני הטבע (ראו את רעידות האדמה, השיטפונות, הבצורות, הצונאמי וחבריהם) והוא אינו יכול לסמוך על אנשים (תמיד ישנם מניעים נסתרים.. הם לא סתם נחמדים אליו) וגם לא תמיד ניתן לסמוך על בעלי מקצוע (שרלטנים נמצאים בכל מקום) הוא מחפש אחר דמויות סמכות וארגונים חברתיים להשתייך אליהם ולחסות בצילם. הספקן הוא הנאמן והמסור שייתן את כל כולו, גם במשך שנים ארוכות וקשות, כל עוד הארגון מגלה נאמנות ודאגה כלפיו.
כדי לעזור לספקנים בשעת צרה (שעת קבלת החלטה... באופן מפתיע כשמתרחשת צרה אמיתית הוא נרגע – הנורא מכול התרחש והוא יכול לרגע לנוח מהדריכות המלווה אותו בכל רגע), יש להכיר קודם כל בעובדה שמבחינתו המצוקה היא אמיתית. דברים אכן יכולים להשתבש. לעיתים עוזר ללכת איתו "עד הסוף". להסכים עם התרחיש הנוראי ולבדוק מה יקרה אם אכן יתרחש. באופן "מוזר" למי שאינו ספקן במהותו, דווקא ההתעסקות עם התרחיש הגרוע ביותר והצורך להעלות פתרונות חלופיים, מרגיעה את הספקן שכן עכשיו הוא ידע מה לעשות, אם אכן הדברים ישתבשו.
כיצד ניתן לזהות את הספקן באמצעות הגרפולוגיה וניתוח כתב היד?
סימנים גרפולוגים:
- עריכה טובה
- צורה מוקפדת
- מהירות סבירה
- כתב קצב
- כתב אמצע
- הלחמות
- לחץ בינוני חזק
- כתב חצי מעוגל חצי זוויתי
- אזור מרכזי +תחתון בולטים
|
- שורות ישרות
- זווית ימנית ישרה
- חתימה תואמת לכתב
- שולי פתיחה וסיום נפתלים
- אדמה, סטרן, (ונוס)
- הפלגמטי
- חישה+חשיבה
- רפורמטורי+נרקסיסטי
|
"אני מרגישה שאני חושבת.. ולא בטוחה מה אני מרגישה". זו השפה. ובכתב: שולי פתיחה וסיום נפתלים, ריבוי סימני השאלה, נפתלות השורה והשינון ובניגוד אך במקביל – נקודות מושחרות – והנמיכות לאזור התחתון : הקיבוע, העיגון בקרקע ותחושת התקיעות.
שילוב של רפורמטורי על נרקיסיסט. שוליים נפתלים משני הכיוונים, מניפה נסגרת (הקושי להרפות). מחד הכתב מעט "כבד" ועל נתון עומד בפני עצמו אך מאידך ישנה נפתלות רבה ותנודיות המלמדת על המושפעות מאירועים חיצוניים.
מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >>
|