מאמרים בנושא גרפולוגיה
יש אנשים שמאמצים לעצמם צבע עט שאינו הכחול המקובל בדרך כלל. לכל צבע יש את המשמעות שלו מבחינה גרפולוגית, אך אי אפשר כמובן לערוך ניתוח אופי לפי הצבע. הצבע מקביל לסימן כתב אחד או אות מסוימת שבפני עצמה חסרת משמעות לחלוטין.
גרפולוג אוסטרי בשם רודולפ פופאל והבן של הגרפולוג הנודע מקס פולבר, ג'ונתן, המשיך את דרכו....
הנושא התפתח עם המעבר לשימוש בעטים כדוריים והטושים עם כל מגוון הצבעים שנוספו בשנות הששים...
חשוב מאד לבדוק שימוש בצבע לאורך זמן ולא חד פעמי שיכול להיות אקראי לאור הנסיבות.
אנשים עם Dissociative identity disorder) MPD Multiple personality) יחליפו עטים תוך כדי הכתיבה לעיתם קרובות, אולם גם בגיל ההתבגרות כשהאישיות לא לגמרי מעוצבת ובני הנוער נמצאים בתהליך של חיפוש עצמי הם מחליפים עטים, צבעים וגם סגנונות כתיבה.
משמעותם של צבעי עט שונים:
- שחור: אנשים דומיננטיים, אסרטיביים, שתלטנים, אלו הנמצאים בעיקר בתפקידי ניהול. הם מעוניינים להפגין כתיבה שתראה כמו שחור על גבי לבן!!
- אדום: זהו הצבע שנועד לזעזע את מי שקורא, לעורר ולבקר. אדום אופייני למורות ורו"ח, אנשים שיש להם צורך להזהיר ולסמן טעויות, אנשים ביקורתיים.
- סגול: יש בו משהו מסתורי, שקט, רגוע ומשתמשים בו בגיל ההתבגרות ו... אנשים ילדותיים, חולמניים, "חיים באגדה", יש להם צורך להזדהות רגשית ולאמפתיה.
- טורקיז וירוק: אנשים בעלי רצון לבלוט, להיות יוצאי דופן ומיוחדים. נוקשים, לפעמים כפייתיים.
משמעות סוג כלי הכתיבה:
- עפרון: נוטים להשתמש בעפרון אנשים בעלי כשרון אומנותי, רגישים, אסתטיים, אנשים בעלי קושי להתחייב ולעשות טעויות (אפשר למחוק) פרפקציוניסטים.
- פיילוט/ טוש: אנשים עדינים, אשר האסתטיקה חשובה להם. אומנותיים, יצירתיים.
- עט נובע: אנשים חושניים, אצילי נפש, חוש אסתטי מפותח. הם מטופחים ומקפידים על הרושם שהם משאירים.
ושוב להזכירכם, בגרפולוגיה אי אפשר להתייחס לסימן אחד וצבע העט נחשב "סימן אחד" יש לבדוק עוד סימנים ותופעות בכתב היד על מנת להסיק מסקנות.
רק בדיקה גרפולוגית מדוקדקת תאשש או תבטל את השימוש בצבע מסוים.
ושוב להזכירכם, בגרפולוגיה אי אפשר להתייחס לסימן אחד וצבע העט נחשב "סימן אחד" יש לבדוק עוד מאוד סימנים ותופעות בכתב היד על מנת להסיק מסקנות.
רק בדיקה גרפולוגית מדוקדקת תאשש או תבטל את השימוש בצבע מסוים.
מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >> |
|