מאמרים בנושא גרפולוגיה
גרפולוגיה - על שינויים בכתב היד
חנה קורן - מכון לגרפולוגיה |
|
אחת השאלות החוזרות על עצמן באופן ממש לא מפתיע, היא השאלה הבאה: "כתב היד שלי משתנה כל הזמן. הוא שונה בבוקר ובערב, נראה אחרת לגמרי היום מאשר אתמול... מה זה אומר ואיך אתם יכולים בכלל לנתח אותו?".
ובכן.. לו כתב היד לא היה משתנה הייתה לנו סיבה מצוינת לדאגה. אנחנו לא רובוטים שמייצרים בכל שעה משעת היום בדיוק את אותה התוצרת בדיוק באותו האופן. אנחנו בני אדם. נושמים, חיים, משתנים מרגע לרגע במידת הערנות שלנו, במידת הנכונות שלנו לצאת למשחק או למלחמה, לשתוק או לדבר, לכעוס או לשמוח. ועדיין... אנחנו - אנחנו....
לבושים בפיג'מה, בחליפת העבודה, בבגדי הספורט לריצה בפארק או בשמלה מהודרת באירוע נוצץ. ערנות של בוקר, תשישות של ערב, שיכרון האהבה או כאב הפרידה... בכל המצבים האלו אנחנו עדיין - אנחנו.
יחד עם זאת, ה"חשק" או היכולת שלנו להוציא דברים מן הכוח אל הפועל, מצב הרוח המרומם או הירוד, לכל אלו השפעה מכרעת עלינו. אבל - הכישורים והאיכויות שלנו אינם משתנים כתוצאה ממצב רוח כזה או אחר. אולי מידת הריכוז פוחתת, אולי רמת החרדה עולה או יורדת אבל הכישורים אינם הולכים לאיבוד. אם אנחנו בעלי זיכרון חזותי, אם אנחנו אחראיים, רציניים, בעלי חוש הומור, "יבשים", הומאניים או ריאליים, אם חשיבתנו במהותה היא איטית או מהירה, בהירה או עמוסה - תכונות אלו אינן משתנות.
מכאן שכתב היד שלנו משתנה ומגיב בהתאם ויחד עם זאת הוא שומר על ה"גרעין" של מי ומה שאנחנו.
נוכל לראות בכתב היד שני טווחים שונים:
הטווח הארוך - המהות, האיכויות, הכשלים, התכונות שלנו.
הטווח הקצר - תחושותינו ברגע נתון.
כאשר מגיעים אלינו נועצים לייעוצים אישיים אנחנו מבקשים מהם כתבי יד מן העבר. מעבר לכך, במהלך איסוף ה"חומר" לייעוץ האישי אנחנו דורשים מהנועץ להתייחס להרבה מאוד דברים שונים ובסופם הוא נדרש, שוב, לכתוב. הדף האחרון מאפשר לנו הצצה אל האדם כאשר הוא כבר מעט עייף ואולי כבר לא מבקש להרשים אלא מרגיש מעט יותר נינוח. שם, לרוב, נמצאות תשובות שאולי לא נמצא אותם מדף כתוב אחד בלבד.
בייעוצים אישיים חשוב לנו להבין את כל המכלול. הרגע הנתון הוא חשוב. חשוב מאוד. אולם לא פחות ממנו , חשוב התהליך כולו. אנו חייבים לדעת מה עבר על הכותב במשך השנים, אם היו שינויים, מהי מהותם? התפתחות? נסיגה?
התבוננות מעמיקה בכתב היד הרגע נתון ובדיקתו והשוואתו לכתבי יד מתקופות שונות יכולה להראות לנו את שני הטווחים. הארוך והקצר. בדיקה שכזו חושפת את האיכויות ואת הפוטנציאל הממומש וגם את זה שאינו ממומש.
לכן התשובה לשאלה היא :"כן. בהחלט ניתן לנתח כתב יד, גם כשהוא משתנה. ניתן ללמוד כמעט הכול על אישיות הכותב".
כל עוד לא מדובר בהפרעה נפשית, פיצול אישיות היוצר סוגי כתב שונים, מניה דפרסיה המעלה ומורידה וכיוצא באלו. כאן, כמו בדוגמאות המצורפות, השינויים הם כל כך משמעותיים שבכל כתב ניתן ללמוד על האישיות הדומיננטית ברגע נתון בתודעתה של הכותבת, הלא מאוזנת.
מתוך ספרה של חנה קורן : "אהבה בכתב היד - מדריך גרפולוגי לזוגיות טובה"
מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >> |